Επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 140 νεκροί

Τουλάχιστον 140 άτομα σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό. Οι ισλαμιστές μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες πέρασαν τα σημεία ελέγχου και επιτέθηκαν.

Η επίθεση άρχισε την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα και τερματίστηκε το βράδυ. Σε αυτή συμμετείχαν περίπου δέκα μέλη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, τον στρατηγό Νταουλάτ Ουαζίρι. «Επτά εξ αυτών σκοτώθηκαν, δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ένας συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις», είπε ο Ουαζίρι, διευκρινίζοντας πως όλοι τους φορούσαν «στολές».

Η βάση η οποία δέχθηκε επίθεση, κοντά σε ένα τέμενος, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ, χρησιμοποιείται συχνά από ξένους στρατιωτικούς συμβούλους. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν εκεί Γερμανοί και άλλοι ξένοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή του NATO.

Η επίθεση εξαπολύθηκε την ώρα που οι στρατιώτες έφευγαν μετά την προσευχή. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Η προηγούμενη επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Αφγανιστάν είχε διαπραχθεί στις αρχές του μήνα. Επρόκειτο για μια συντονισμένη επιχείρηση που διήρκεσε ώρες κι είχε στόχο το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, στην Καμπούλ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα