Η Τερέζα Μέι κλείνει τα σύνορα της Βρετανίας στους πολίτες της ΕΕ

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος.

Στο μανιφέστο της για τις εκλογές η πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Την Τρίτη, η Μέι αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους της αλλά και τις αγορές όταν πρότεινε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Μογκερίνι: Το Λονδίνο θα χάσει περισσότερα από το Brexit σε σχέση με την ΕΕ

H Βρετανία αναμένεται να χάσει, όχι μόνο την ΕΕ, αλλά περισσότερα, εξαιτίας της απόφασής της να εγκαταλείψει το μπλοκ, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία, από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο αναμένονται δύσκολες.

"Θα πρέπει να αποσυνδέσουν την συμμετοχή τους σε μια κοινότητα. Θα χάσουμε μια σημαντική χώρα μέλος", είπε η ίδια απευθυνόμενη σε φοιτητές του πανεπιστημίου της ελίτ Tsinghua.

"Θα πρέπει να σας πω ότι για μένα όλες οι χώρες μέλη είναι εξίσου σημαντικές γιατί κάποια μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο από άλλες σε συγκεκριμένα θέματα. Αλλά θεωρώ ότι οι φίλοι μας οι Βρετανοί θα χάσουν περισσότερα σε σχέση με εμάς".

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία του διαζυγίου από την ΕΕ τον περασμένο μήνα λέγοντας ότι δεν υπάρχει επιστροφή και η χώρα εισήλθε σε μια περίοδο εξόδου η οποία θα θέσει υπό δοκιμασία τη συνοχή του μπλοκ και θα ο δηγήσει την ίδια στο άγνωστο.

Η Βρετανία έχει δύο χρόνια προκειμένου να διαπραγματευτεί τους όρους του διαζυγίου προτού το Brexit τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου 2019.

Οι συντηρητικοί της Μέι προηγούνται με 48% σε δημοσκόπηση

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα