Συνετρίβη αεροσκάφος σε αποθήκη σούπερ μάρκετ. Πέντε νεκροί

Ενα αεροπλάνο με τέσσερις επιβάτες συνετρίβη το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπαίθριο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ στην πόλη Κασκάις της Πορτογαλίας, 20 χλμ. έξω από την Λισαβώνα.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το μικρό αεροδρόμιο Τίρες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το μικρό αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα και κατόπιν συνετρίβη στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ Lidl.

Και οι τέσσερις επιβάτες του -τρεις Γάλλοι κι ένας Ελβετός- είναι νεκροί, ενώ υπάρχει κι ένα πέμπτο θύμα, ένας Πορτογάλος που σκοτώθηκε στο έδαφος όταν το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό προκαλώντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

«Υπάρχουν τέσσερις θάνατοι, του πιλότου και των τριών επιβατών» του αεροσκάφους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού, που δεν ήταν σε θέση να πει ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων ούτε υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ο Άντρε Φερνάντες, εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δήλωσε πως το αεροσκάφος κατευθυνόταν στη Μασσαλία, στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα μετέβη στο σημείο της συντριβής. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι σε συνεργεία διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Τα σωστικά συνεργεία σπεύδουν αυτή τη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος, με τις πηγές απο την Πορτογαλία να μιλάνε και για άλλους νεκρούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News