Stop Brexit: Χιλιάδες Βρετανοί διαμαρτύρονται στους δρόμους

Τέσσερις μέρες πριν η Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει το άρθρο 50, που ξεκινά τις διαδικασίες αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χιλιάδες Βρετανοί βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το brexit.

Η πορεία με σύνθημα «Ενωμένοι για την Ευρώπη» ολοκληρώθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, που πριν από λίγες μέρες έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Οι σημαίες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σλόγκαν όπως «ποιο είναι το σχέδιο;» και «stop Brexit», έπαιξαν κεντρικό ρόλο κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας.

Ο Τζος Ντένις, ένας εκ των τριών διοργανωτών της πορείας, ταξίδεψε από το Μπρίστολ για να παρευρεθεί στην πορεία, σημειώνοντας ότι στην πόλη του κυριάρχησε το remain στο δημοψήφισμα, με ποσοστό 62%. Μιλώντας στο Reuters, ανέφερε: «Το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα ήταν 52% υπέρ του Brexit, έναντι 48% που πήρε η παραμονή. Δεν βλέπω πως κάποιος μπορεί να πει ότι το brexit είναι η θέληση του βρετανικού λαού, με μία τόσο μικρή διαφορά. Έχουμε τόσα πολλά να χάσουμε φεύγοντας, περιβαλλοντολογικά, οικονομικά και πολιτικά. Έχει γίνει ένα τραγικό λάθος, όμως η κατάσταση μπορεί να γίνει αναστρέψιμη».

Την Τετάρτη, η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινάει επισήμως τις διαδικασίες αποχώρησης από την Ε.Ε., οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα