Ναυάγιο Sewol: Τρία χρόνια μετά ... αναδύθηκε από τα κύματα

Το ναυάγιο του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού Sewol αναδύθηκε σήμερα από τα κύματα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 304 ανθρώπους, οι περισσότεροι μαθητές του Λυκείου, και αμαύρωσε την προεδρία της καθαιρεθείσης πλέον αρχηγού του κράτους. Στις τηλεοπτικές εικόνες, μπορούσε κανείς να δει το σκουριασμένο και βρώμικο πλευρό από το κουφάρι του πλοίου αυτού των 6.825 τόνων να ξεπροβάλλει ανάμεσα σε δύο τεράστιες σωστικές φορτηγίδες.

Αυτός ο πολύπλοκος ελιγμός --μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ναυαγιαίρεσης ενός ολόκληρου πλοίου που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ-- πραγματοποιείται καθώς πλησιάζει η τρίτη επέτειος της καταστροφής. Το οχηματαγωγό είχε βυθιστεί στις 16 Απριλίου 2014 στα ανοικτά της νήσου Τζίντο (νοτιοδυτική Νότια Κορέα) σε μια από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία της Νότιας Κορέας.

Η ναυαγιαίρεση του πλοίου ήταν μια ουσιαστική διεκδίκηση των οικογενειών των θυμάτων. Εννέα πτώματα, που δεν βρέθηκαν ποτέ, μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.

Πολλοί συγγενείς θυμάτων παρατηρούσαν τις επιχειρήσεις από παρακείμενο πλοίο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα