Τουρκία: Η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες του Φετουλάχ Γκιουλέν

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε το απόγευμα της Τρίτης τον γερμανό επιτετραμμένο στην Αγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για μια δήλωση του αρχηγού των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών σχετική με το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

Αφορμή για το νέο επεισόδιο έντασης στο σίριαλ της γερμανο- τουρκικής αντιπαράθεσης έδωσε το σαββατοκύριακο ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών BND Μπρούνο Καλ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Der Spiegel δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν τους έπεισε ότι ο Γκιουλέν ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος: «Η Τουρκία προσπάθησε να μας πείσει γι’ αυτό σε κάθε επίπεδο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει», δήλωσε που ξεσήκωσε τη μήνιν της Τουρκίας. Τα σχόλια αυτά αποτελούν απόδειξη πως το Βερολίνο υποστήριξε το πραξικόπημα, επεσήμανε ο Καλίν.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ καταγγέλλοντας ότι η Γερμανία έχει γεμίσει με τρομοκράτες του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην δήλωση του Μπρούνο Καλ το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο αποκαλύπτει την συμπεριφορά ανοχής και προστασίας της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα