Τι κερδίζουν οι ηλικιωμένοι που παραδίδουν το δίπλωμα οδήγησής τους

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναζητά τρόπους για να απομακρύνει τους υπερήλικες οδηγούς από τους δρόμους, αφού αρκετές φορές αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τροχαία δυστυχήματα. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων έχει αυξηθεί δραματικά.

Μάλιστα, η ιαπωνική κυβέρνηση θα επιβραβεύει τους ηλικιωμένους κατοίκους του νομού Αϊκί που θα παραδώσουν για πάντα το δίπλωμα οδήγησής τους, προσφέροντάς τους προνομιακές τιμές για την… κηδεία τους.

Στο τελευταίο μοιραίο τροχαίο που συγκλόνισε τη χώρα, ένας 87χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω σε μια ομάδα παιδιών που πήγαιναν στο σχολείο τους, σκοτώνοντας ένα εξάχρονο αγόρι.

Ο συνταξιούχος δήλωσε ότι «δεν θυμόταν που βρισκόταν» την ώρα του δυστυχήματος.

Ανακοίνωση των τοπικών αρχών αναφέρει ότι όσοι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Αϊκί επιλέξουν να παραδώσουν το δίπλωμά τους θα κερδίσουν 15% έκπτωση στο γραφείο τελετών Hwinkaku Co, το οποίο αριθμεί 89 υποκαταστήματα σε όλο τον νομό.

Οι οδηγοί άνω των 75 ετών είναι υπεύθυνοι για το 13% των θανάσιμων τροχαίων  που σημειώθηκαν στο Αϊκί το 2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Japan Times. Σε αρκετές περιπτώσεις, αιτία του δυστυχήματος ήταν το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος οδηγός μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι.

Ωστόσο, δεν είναι πρώτη φορά που προσφέρονται προνομιακές τιμές σε ηλικιωμένους με αντάλλαγμα την παράδοση του διπλώματός τους. Πριν από κάποια χρόνια, δόθηκε έκπτωση σε… νουντλς σε όσους ηλικιωμένους θα απαρνούνταν το τιμόνι.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα