Παρίσι - Αεροδρόμιο Ορλί: Νέα στοιχεία για το δράστη. Αρπαξε το όπλο από γυναίκα στρατιωτικό

Ο άνδρας που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας στρατιώτη "σε μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση" εναντίον της προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

Ο άνδρας ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ενω κρατούνται ο αδελφός και ο πατέρας του

Το χρονικό

Πανικός στο Παρίσι από πυροβολισμοί στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Γαλλίας) στο αεροδρόμιο του Ορλί , όταν ένας άντρας άρπαξε το όπλο μιας γυναίκας στρατιώτη «σε μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση» εναντίον της προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

«Ένας άντρας υφάρπαξε ένα όπλο από γυναίκα στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ενώ όπως διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας, δήλωσε για τη γυναίκα στρατιώτη: «Είναι πολύ καλά».

Ο Μπρουλόν, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, είπε πως η στρατιωτίνα, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη.

«Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω», είπε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε πως είναι «πιθανό» αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί ως τέτοιο, το επεισόδιο να χαρακτηριστεί τρομοκρατική επίθεση.

«Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο», είπε ο Μπραντέ στους δημοσιογράφους.

Ο νότιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι μπορεί να παραμείνει κλειστός έως το βράδυ του Σαββάτου (απόψε), έπειτα από το επεισόδιο.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο του δράστη

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει τον άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στο αεροδρόμιο του Ορλί το πρωί του Σαββάτου, να είναι νεκρός, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της mirror, φαίνεται ο άνδρας να φορά ένα μαύρο παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο και να κείτεται νεκρός μετά τα πυρά που δέχθηκε από τους Γάλλους αστυνομικούς.

Οι μαρτυρίες

Όπως περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Russia Today, λίγα λεπτά πριν ο ριζοσπαστικοποιημένος δράστης πέσει κάτω από τα πυρά, κρατούσε όμηρο μια γυναίκα στρατιωτικό, έχοντας στο χέρι του ένα το όπλο -πιθανόν το δικό της. Η όμηρος μάλιστα, -που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας- έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη και τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ.

Επιβεβαιώνοντας την κατάσταση ομηρίας που είχε αναφερθεί νωρίτερα από άτομα στο Twitter, ένας αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο RT: «Ο δράστης κρατούσε από τον λαιμό μια γυναίκα ως όμηρο, έχοντας στο χέρι του το όπλο. Αντιληφθήκαμε πως η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και το περιστατικό ήταν σοβαρό. Λίγο αργότερα ακούσαμε πυροβολισμούς».

Ένας δεύτερος μάρτυρας επιβεβαιώνει το σκηνικό προσθέτοντας πως την ώρα της ομηρίας οι άνδρες της ασφαλείας πυροβόλησαν κατά του δράστη σκοτώνοντάς τον:

Όταν μπήκαμε στο κτήριο τα πράγματα ήταν ήρεμα. Τότε, λίγα μέτρα πιο κάτω, είδα έναν νεαρό άνδρα. Κρατούσε όμηρό του μια στρατιωτικό και έπειτα όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ένοπλος την ώρα που κρατούσε από το λαιμό την γυναίκα, απειλούσε με το όπλο άλλους δύο στρατιωτικούς. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ από την πλευρά του δήλωσε πως είναι "πιθανό" το τρομοκρατικό κίνητρο:

Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο.

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρει το Reuters, έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί ο πατέρας του 39χρονου και ο γιός του, ενώ η εισαγγελία έχει διατάξει νέα έρευνα για τον ύποπτο, ο οποίος φαίνεται πως είχε συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα