Στους 49 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο νοσοκομείο της Καμπούλ

Τους 49 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που διαπράχθηκε χθες στο κυριότερο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν, στην καρδιά της πρωτεύουσας Καμπούλ, από ενόπλους που είχαν μεταμφιεστεί σε γιατρούς, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 63.

Χθες Τετάρτη, άνδρες των αφγανικών ειδικών δυνάμεων, έξι ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης, κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερο στην οροφή του νοσοκομείου «Σαρντάρ Νταούντ Χαν», μπήκαν στο κτίριο κι έδωσαν τέλος στον εφιάλτη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι «ασθενείς, γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού». Αντιμέτωπο με την επίθεση των τεσσάρων ανδρών, που έπεσαν όλοι τους νεκροί από τα πυρά των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, το νοσοκομείο των 400 κλινών βίωσε μια ημέρα απόλυτου τρόμου, με τους κρότους των αυτομάτων όπλων και τις εκρήξεις να μη σταματούν επί ώρες.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος με ανάρτησή της στον ιστότοπο Telegram. Από την πλευρά τους, οι αφγανοί Ταλιμπάν διέψευσαν ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση μέσω Twitter.

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέφρασαν αμφιβολίες τόσο για τη διάψευση, όσο και για την ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ.

Την επίθεση καταδίκασαν τα Ηνωμένα Έθνη, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Δυτικές πρεσβείες βρίσκονται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το νοσοκομείο που δέχθηκε επίθεση, στη συνοικία Ουαζίρ Άχμπαρ Χαν, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα