Σοκ στο Ρίο: Καρναβαλικό άρμα παρασύρει θεατές

Ασχημη εξέλιξη είχε το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο στην κορύφωση των εκδηλώσεων, όταν μέσα στο σαμπαδρόμιο ο οδηγός ενός μεγάλου άρματος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στο πλήθος τραυματίζοντας 20 άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σε βίντεο που τράβηξε θεατής διακρίνεται το βάρους πολλών τόνων άρμα της σχολής σάμπα “Paraíso do Tuiuti”, που μετέφερε πολλές χορεύτριες, να επιταχύνει ξαφνικά, να παίρνει κλίση προς τα δεξιά και να πέφτει πάνω στο πλήθος. Πολλοί άνθρωποι συνθλίβονται στις προστατευτικές μπάρες, άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Στο σημείο του ατυχήματος στέκονταν κυρίως δημοσιογράφοι, οι οποίοι έκαναν αναμετάδοση απ’ τον τελικό των σχολών σάμπα. Ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής έφθασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο χώρο.

Στις εικόνες διακρίνονταν αιμόφυρτα θύματα, μια γυναίκα κείτεται τραυματισμένη στο έδαφος, ενώ οι θεατές απ’ τις εξέδρες παρακολουθούν σε κατάσταση σοκ τα τεκταινόμενα.

Ωστόσο, η εκδήλωση διακόπηκε για μικρό μόνον διάστημα. Όταν έφυγαν μετά από περίπου μία ώρα τα ασθενοφόρα κι η δυνατή βροχή ξέπλυνε τα ίχνη του ατυχήματος, οι υπεύθυνοι έδωσαν το έναυσμα για τη συνέχιση του τελικού, όπως μετέδωσε κι ο δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου, Γκέοργκ Ίσμαρ.

Η αστυνομία ερευνά το άρμα που ενεπλάκη στο ατύχημα. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτιά του.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα