Γερμανία: Οπλισμένος άνδρας έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (25.02.2017) στη Γερμανία, όταν άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, για άγνωστο ακόμα λόγο, έριξε το αυτοκινητό του πάνω σε πεζούς! Το σκηνικό θύμισε, σε μικρότερη κλίμακα φυσικά, την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, όταν άνδρας που είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, έριξε νταλίκα που είχε κλέψει πάνω σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώνοντας 19 ανθρώπους.

Το νέο περιστατικό έγινε στην πόλη της Χαϊλδεβέργης περίπου στις 16:00 το απόγευμα. Αφού έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς που στέκονταν έξω από έναν φούρνο, ο δράστης που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, τράπηκε σε φυγή αλλά δεν κατάφερε να φτάσει μακριά, αφού η αστυνομία τον καταδίωξε.

Αρνούμενος να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ο άνδρας δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών και έχει μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δεν θεωρεί πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Norbert Schaetzle, ο δράστης έδρασε μόνος του.

rt.com sputnik.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα