Με 90 δολάρια πληρώθηκε μια από τις δολοφόνους του Kim Jong Nam

Μια γυναίκα από την Ινδονησία, η οποία κρατείται από τις αρχές της Μαλαισίας ως ύποπτη για τη δολοφονία του Kim Jong Nam, του ετεροθαλούς αδερφού του βόρειο- Κορεάτη δικτάτορα Kim Jong Un, δήλωσε ότι πήρε ως αμοιβή 90 δολάρια, για να λάβει μέρος σε κάτι που νόμιζε ότι ήταν μια τηλεοπτική φάρσα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Siti Aisyah ανέφερε ότι νόμιζε ότι θα ψεκάσει στο πρόσωπο του θύματος μια ουσία σαν "λάδι για μωρά".  Τις δηλώσεις της μετέφερε ο αντιπρέσβης της Ινδονησίας, ο οποίος την επισκέφτηκε στη φυλακή της Κουάλα Λουμπούρ όπου και κρατείται.

Όπως έγινε γνωστό, το υγρό με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος άνδρας ήταν ο νευροτοξικός παράγοντας VX, ο οποίος συγκαταλέγεται στα όπλα μαζικής καταστροφής και είναι απαγορευμένος από τη συνθήκη για τα χημικά όπλα.

Εκτός από την Siti Aisyah, οι αρχές κρατούν ως συνεργό στη δολοφονία και μια ακόμη γυναίκα που κατέχει διαβατήριο από το Βιετνάμ.

Παρότι η Μαλαισία δεν έχει κατηγορήσει ευθέως την Βόρεια Κορέα για την δολοφονία, αξιωματούχοι της Κουάλα Λουμπούρ έχουν δηλώσει ότι τέσσερις άνδρες από τη Βόρεια Κορέα έδωσαν το δηλητήριο στις δύο γυναίκες. Και οι τέσσερις έφυγαν από την Μαλαισία λίγο μετά την δολοφονία.

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα