Sozcu: Η νήσος Παναγιά είναι τουρκική και ο Έλληνας ΓΕΣ ύψωσε σημαία εκεί

Μια από τις μεγαλύτερες επφημερίδες της τουρκικής αντιπολίτευσης η Sozcu, υποστηρίζει σήμερα μεσα από κείμενό της πως ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, μετέβη σε «τουρκικό έδαφος» και ύψωσε ελληνική σημαία.

« Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής την πρώτη επίσκεψη του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun ( Παναγιά) σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

«Ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου , χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω από την ελληνική σημαία μαζί με τους καταλήψιες Έλληνες στρατιώτες. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνει η Sozcu.

Στη συνέχεια το κείμενο αναφέρεται στην πάγια θέση του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος (CHP) πως 18 νησιά του Αιγαίου έχουν καταληχθή παράνομα από την Ελλάδα, αλλά ανήκουν στην Τουρκία.

Μάλιστα το κείμενο αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και στους… Βαλκανικούς Πολέμους λέγοντας πως η Συνθηκη δεν έδινε στους Έλληνες την περιοχή της Σμύρνης – και άρα και το νησί, σημειώνοντας  πως σε δηλώσεις τους ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει αναφέρει πως «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι που ανήκουν τα 1300 νησιά στην περιοχή».

* Οι φωτογραφίες όπως δημοσιεύονται στην τουρκική σελίδα

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα