Βόμβα Σόιμπλε: Τώρα οι περικοπές στις συντάξεις όχι μετά το 2018

Προβληματισμό δημιουργεί η δήλωση της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το θέμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των όσων ανακοινώθηκαν μετά το Eurogroup οι αλλαγές προβλέπεται ότι θα έχουν έναρξη ισχύος μετά το 2018. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείτο και η χθεσινή δήλωση του ίδιου του Σόιμπλε, ο οποίος είχε τονίσει τα εξής: «Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα».

Φαίνεται πως μία μέρα μετά έφτασε η ώρα του ...αργότερα. Ειδικότερα, σε ερώτηση για το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε απάντησε: «Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

Όπως ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, το Βερολίνο θα επιμείνει στις αξιώσεις του για πλεόνασμα ύψους 3,5%, υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται το την Τετάρτη υπάρχει και το πολυαναμενόμενο ραντεβού Μέρκελ-Λαγκάρντ. Ερρωτηθείς για το θέμα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας τόνισε: «Πρόκειται για μία συνηθισμένη ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Λαγκάρντ και το περιεχόμενό της είναι εμπιστευτικό. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το Eurogroup. Οι θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα