Αετοί κατά drone στη μάχη κατά της τρομοκρατίας - Βίντεο

Έναν νέο πρωτότυπο τρόπο για να ελέγχει και να καταρρίπτει τα ιπτάμενα drone που πετούν παράνομα, βρήκαν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις όπως αναφέρει το france24.

Οι αετοί χρησιμοποιήθηκαν απο την αστυνομία της Δανίας για την αναχαίτηση drones που χρησιμοποιούσαν εγκληματίες και τρομοκράτες. Έτσι με το παράδειγμα της Δανίας ως πρότυπο ξεκίνησαν και οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας να εκπαιδεύουν αετούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την άνοιξη το 2016 στην βάση του Μοντ ντε Μαρσάν με τέσσερα αρπακτικά - 3 θηλυκά κι ένα αρσενικό.

Για να τα προετοιμάσουν βάζουν τα μικρά αρπακτικά πριν ακόμα βγουν από το αβγό τους πάνω σε drones και αφού βγουν τα αφήνουν εκεί τις πρώτες ημέρες της ζωής τους προκειμένου να εξοικειωθούν.

Στη συνέχεια εκπαιδεύουν τους αετούς να βλέπουν τα drones σαν θηράματα και τα ανταμοίβουν με ένα κομμάτι κρέας μετά από κάθε έξοδο.

Οι πτήσεις drone πάνω από το Ελιζέ στις αρχές του 2015 καθώς και πάνω από μία στρατιωτική εγκατάσταση στη Βρετάνη, προκάλεσαν την υιοθέτηση νομοθεσίας που περιορίζει τη χρήση τους σε αστικές περιοχές και αναγκάζει τους ιδιοκτήτες τους να ενημερώνουν τις αρχές πριν από κάθε πτήση.

Στις αρχές του έτους υπό τη παρουσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αετός εξουδετέρωσε ένα drone. Συγκεκριμένα όταν το drone ξεκίνησε τη πτήση του, ο εκπαιδευμένος αετός χρειάστηκε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να εξουδετερώσει το drone.

Οι γαλλικές αρχές ελπίζουν οτι οι αετοί θα συμβάλουν σημαντικά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους.

onalert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα