Ευρωπαϊκή Άμυνα εισηγείται η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας

Στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία αναφέρθηκε η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero».

«Ο πυρήνας των χωρών που κινήθηκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την κοινή άμυνα -δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία- πρέπει να επεξεργασθεί ενισχυμένες συνεργασίες. Η περαιτέρω επένδυση των χωρών αυτών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα παρακινήσει θετικά και τις υπόλοιπες», υπογραμμίζει η Πινότι.

Η Ιταλίδα υπουργός δηλώνει αισιόδοξη πως η συμφωνία συνεργασίας της Ιταλίας με τη Λιβύη θα μειώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα, και δηλώνει πως «όσοι ζητούν να εφαρμοσθεί ναυτικό μπλόκο, λαθεύουν».

Σχετικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία της ιταλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, τέλος, η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι υπογραμμίζει: «Δείξαμε θάρρος, είμαστε η πρώτη χώρα η οποία έκανε το βήμα αυτό. Το συγκεκριμένο άνοιγμά μας στον διάλογο δεν αφορά μόνον την Τρίπολη αλλά ολόκληρη τη Λιβύη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα