Ιταλία: Η τραγική ιστορία πίσω από την πτώση του ελικοπτέρου

Δυο από τους έξι ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στο Κάμπο Φελίτσε της κεντρικής Ιταλίας, είχαν πάρει μέρος, τις περασμένες ημέρες, στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Ήταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος έχασε την ζωή κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ήταν ένας πενηντάχρονος σκιέρ με καταγωγή από την Ρώμη, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά από ατύχημα. Μια από τις κύριες αιτίες της συντριβής μπορεί να είναι η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε, σήμερα, όλη την περιοχή. Μεγάλο μέρος του ελικοπτέρου διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Και τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι πιλότοι είχαν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην περιοχή, πάντα λόγω της ομίχλης. Τόσο η ιταλική δικαιοσύνη, όσο και η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων άρχισαν έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα