Μακελάρης: Στόχος της τελευταίας στιγμής το Ρέινα. Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος

Λεπτομέρειες από την πρώτη κατάθεση του Αμπντούλκαντιρ Μασαρίποφ, του μακελάρη του κλαμπ Reina, δίνουν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Μασαρίποφ ήρθε στην Τουρκία με τις οδηγίες να οργανώσει τρομοκρατικο χτύπημα στην πλατεία Ταξίμ, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, ενώ δήλωσε πως την εντολή αυτή την έλαβα κατευθείαν από τη Ράκα της Συρίας η οποία είναι η de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

«Ήρθα στην Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο [2016] μέσω του Ιράν με τις οδηγίες να ενταχθώ στις δυνάμεις του πολέμου στη Συρία. Εγκαταστάθηκα στο Ικόνιο και μου δόθηκαν εντολές από την Ράκκα να οργανώσω μια επίθεση στην Ταξίμ την Πρωτοχρονιά. Ήρθα στην Ταξίμ την Πρωτοχρονιά, αλλά τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ μεγάλα. Έμοιαζε αδύνατον να πραγματοποιήσω την επίθεση », είπε στην κατάθεσή του.

Στη συνέχεια ο Μασαρίποφ πήρε την εντολή να βρει νέο στόχο, να οργανώσει την επίθεση και το ΙΚ αποφάσισε να είναι το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Reina στην κοντινή γειτονιά του Ορτάκοϊ.

«Επικοινώνησα ξανά με τον άνθρωπο που μου έδωσε τις οδηγίες. Αποφασίσαμε πως η Ταξίμ δεν ήταν κατάλληλη για την επίθεση. Με διέταξε να βρω άλλον στόχο στην περιοχή. Περιηγήθηκα στην περιοχή με ταξί γύρω στις 10 μ.μ.. Το Reina έμοιαζε κατάλληλο για την επίθεση καθώς δεν υπήρχαν πολλά μέτρα ασφάλειας. Επικοινώνησα με τον σύνδεσμό μου και τον ενημέρωσα πως το Reina ήταν κατάλληλο. Το δέχθηκε και μου είπε να οργανώσω εκεί την επίθεση. Πήγα στο σπίτι και πήρα το όπλο μου και μετά γύρισα στο Reina για την επίθεση», προσέθεσε στην κατάθεσή του ο Μασαρίποφ.

Μετά από 17 μέρες ανθρωποκυνηγητού  ο Μασαρίποφ συνελήφθη χθες τα ξημερώματα σε σπίτι στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολής.

Από την επίθεση στο Reina έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι και άλλοι 69 τραυματίστηκαν.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα