Το προφίλ του μακελάρη του Reina - Φωτογραφίες μέσα από το διαμέρισμα

Νεα στοιχεία και φωτό έρχονται στο φώς  από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε τις τελευταίες ημέρες ο Ουζμπέκος τρομοκράτης που τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έσπειρε τον τρόμο σκοτώνοντας 39 ανθρώπους στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης.

Ο μακελάρης του  Reina έμενε σε ένα  διαμέρισμα που βρίσκεται 40 μόλις χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντιούπολης

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος όπως ομολόγησε ο ίδιος, είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας. Έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάντο 1983  και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο δράστης εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν, ενώ τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση διαπράχθηκε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε και το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι εμφανή τα σημάδια παραβίασης στην πόρτα του, καθώς και ό,τι απέμεινε από την ενδελεχή έρευνα στη οποία προχώρησε η αστυνομία.

Όπως είναι εμφανές, το σπίτι επιλέχτηκε για προσωρινή κατοικία καθώς τα έπιπλα είναι πρόχειρα, ενώ υπάρχει μόνο ό,τι είναι απαραίτητο όπως μερικά κρεβάτια και πιάτα. Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η επιλογή του διαμερίσματος έγινε με ιδιαίτερη προσοχή καθώς το κτίριο στο οποίο βρίσκεται δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που θα μπορούσαν να κρατήσουν στοιχεία ότι ο Ουζμπέκος τρομοκράτης διαμένει εκεί.

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, για ανάκριση μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που επίσης έχουν συλληφθεί ενώ σε άλλη επιχείρηση συνελήφθη και η σύζυγός του η οποία ανακρίνεται.

Οπως αναφέρει το Haberturk από τους συλληφθέντες ο ένας είναι άνδρας από το Κιργιστάν και οι τρεις είναι γυναίκες από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και την Σομαλία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα