Ταυτοποιήθηκε η σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη - Στην Ελλάδα η κηδεία

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 30 Δεκεμβρίου και ενώ ήταν αγνοούμενος για πέντε ημέρες.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η σορός του 59χρονου ταυτοποιήθηκε και την ερχόμενη Τρίτη ή την Τετάρτη θα γίνει η διαδικασία μεταφοράς της από το Ρίο στην Ελλάδα, ώστε να κηδευτεί στην πατρίδα του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τον εντόπισε νεκρό στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις του στο Ρίο όπου είχε μεταβεί με την οικογένειά του.
Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητο.Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Ακολούθησαν οι σοκαριστικές αποκαλύψεις, ότι ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, δολοφονήθηκε από τον 29χρονο εραστή της συζύγου του, Σέρζιο Μορέιρα, ο οποίος είναι αστυνομικός.

Η Φρανσουάζ τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης του συζύγου της (την οποία η ίδια δήλωσε στις Αρχές) εμφανίζονταν απελπισμένη. Ωστόσο, οι πρώτες υποψίες των Αρχών σχετικά με το ενδεχόμενο εγκλήματος, ήρθαν όταν χρησιμοποιήθηκε λουμινόλη στο σαλόνι του σπιτιού του ζεύγους, στην περιοχή Nova Iguaçu. Πρόκειται για την ειδική ουσία που "αποκαλύπτει" υγρά τα οποία δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Αυτό τα υγρά δεν ήταν τίποτα άλλο από αίμα και έτσι όλα πήραν το δρόμο τους, μέχρι τελικά όλοι οι εμπλεκόμενοι να ομολογήσουν την ενοχή τους... Ο 29χρονος αστυνομικός και εραστής της Φρανσουάζ αρνούνταν τα πάντα μέχρι να του δείξουν βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί να μεταφέρει το πτώμα του πρέσβη.

Το ίδιο συνέβη και με την 40χρονη Βραζιλιάνα, η οποία στην αρχή δεν παραδεχόταν ούτε την εξωσυζυγική σχέση με τον στρατιωτικό αστυνομικό. Μέχρι να ομολογήσει, πάντως, είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις...


Το ζήτημα της κατοικίας



Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής", δικαστικές και αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητηθεί η έκδοση της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα και του 29χρονου αστυνομικού Σέρζιο Μορέιρα στην Ελλάδα. Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί στενά τις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών, χωρίς να έχει λάβει γνώση του προανακριτικού υλικού. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Ελλάδα έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει την έκδοση των φερόμενων ως δραστών. Ομως, το πιο πιθανό είναι να αρνηθούν οι Αρχές της Βραζιλίας καθώς τόσο η Φρανσουάζ όσο και ο Μορέιρα είναι Βραζιλιάνοι υπήκοοι.

newsit

Δολοφονία πρέσβη: Η Φρανσουάζ που έγινε γυναίκα - δηλητήριο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα