Κωνσταντινούπολη: Ούτε ο Κιργίζιος είναι ο μακελάρης του κλάμπ Ρέινα

Πανικός φαίνεται ότι επικρατεί στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά τη σφαγή στο κλαμπ «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Κατά τα φαινόμενα, ο Κιργίζιος πολίτης, διαβατήριο του οποίου οι τουρκικές αρχές εμφάνισαν ως έγγραφο της «ταυτότητας» του δράστη του μακελειού, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σφαγή.

Συγκεκριμένα, το Κιργιστάν διεξάγει έρευνες για την πιθανή εμπλοκή ενός υπηκόου του στην επίθεση που διαπράχθηκε τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης και οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που επέστρεψε στη χώρα από την Τουρκία, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας (GKNB) ερευνά για την πιθανή εμπλοκή ενός υπηκόου του Κιργιστάν στην επίθεση της Κωνσταντινούπολης. Η GKNB απέστειλε ένα αίτημα συνδρομής» στις τουρκικές αρχές, είπε ο Ραχάτ Σουλαΐμοφ, ο εκπρόσωπος αυτής της υπηρεσίας πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον Σουλαΐμοφ, ένας 28χρονος Κιργίζιος, ο Λάχε Μασράποφ, συνελήφθη και ανακρίθηκε μετά την επιστροφή του από την Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον είχαν κατονομάσει ως ύποπτο για την επίθεση. Ο Μασράποφ οδηγήθηκε στα γραφεία της GKNB και έδωσε κατάθεση. «Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όταν ρωτήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, ο ίδιος ο Μασράποφ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας ότι «Δεν είχα ιδέα για το ποιος είναι ο τρομοκράτης και δεν ξέρω πως η φωτογραφία του διαβατηρίου μου βρέθηκε στα social media. Όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, εγώ ήμουν στο Κιργιστάν»

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κιργιστάν θεωρεί πάντως «απίθανη» την εμπλοκή κάποιου Κιργίζιου στην υπόθεση. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, αυτή η πληροφορία δεν είναι αξιόπιστη, όμως παρά ταύτα το υπουργείο την ερευνά», ανέφερε.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που άνοιξε πυρ μέσα στο κλαμπ Ρέινα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan δύο αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνελήφθησαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα