Το μακάβριο προαίσθημα νεαρής καλλονής. Θα σκοτωθώ σε έκρηξη στην Τουρκία

Το μακάβριο προαίσθημα νεαρής καλλονής και ο Λιβανέζος που γλίτωσε από τις σφαίρες, αλλά πνίγηκε στον Βόσπορο!  Πώς η τύχη χαμογέλασε σε Αμερικανό που παρίστανε τον νεκρό

Η Ρίτα είχε προαίσθημα ότι θα πέθαινε, ο Ελίας κατάφερε να γλιτώσει από τις σφαίρες, αλλά τον «κατάπιε» ο Βόσπορος, ενώ τον Τζέικομπ έσωσε το κινητό του και ο ίδιος προσποιήθηκε τον νεκρό, για να ξεφύγει.

Τρεις ανθρώπινες ιστορίες με πιο δραματική ίσως εκείνη της Λιβανέζας καλλονής Ρίτα Τσαμί, η οποία είχε κατά κάποιον τρόπο προβλέψει ότι θα πέθαινε. Η άτυχη Λιβανέζα δίπλα στη μητέρα της.

Η νεαρή κοπέλα είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο facebook σχόλιο προτού ξεκινήσει το ταξίδι της στην Τουρκία, στο οποίο έλεγε: «Ελπίζω να διασκεδάσουμε στην Τουρκία. Στη χειρότερη περίπτωση θα σκοτωθώ σε μια έκρηξη, ακολουθώντας τη μητέρα μου».

Συντετριμμένος ο πατέρας της

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα IMLebanon, που αποκάλυψε την ιστορία, η μητέρα της νεαρής κοπέλας είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο πριν από μερικούς μήνες. Συντετριμμένος ο πατέρας της δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι προσπάθησε απελπισμένα να την εμποδίσει να πάει στην Τουρκία, αλλά τελικά εκείνη αποφάσισε να το κάνει.

Τραγική είναι και η ιστορία του Ελίας Γουαρντινί, του Λιβανέζου fitness instructor που γλίτωσε από τις σφαίρες του μακελάρη, για να πνιγεί στα νερά του Βοσπόρου, όπου πήδηξε προκειμένου να σωθεί. Από την ίδια παρέα, όπως όλα δείχνουν, ήταν και ο 39χρονος Χαϊκάλ Μουσαλέμ, ιδιοκτήτης fitness club, που βγήκε από την τουαλέτα τη λάθος στιγμή, για να δεχτεί τα πυρά του δράστη, αφήνοντας χήρα τη γυναίκα που μόλις είχε παντρευτεί.

Στον αντίποδα, το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είχε στην τσέπη του, κυριολεκτικά έσωσε Αμερικανό που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη επισκεπτόμενος φίλους. Μια σφαίρα χτύπησε το τηλέφωνο και ο 35χρονος Τζέικομπ Ράακ έπεσε στο έδαφος, καθώς μια δεύτερη τον βρήκε στο πόδι.

Εμεινε ακίνητος και σιωπηλός, βλέποντας τον δράστη να ρίχνει ακόμη και χαριστικές βολές σε τραυματίες. Αυτή του η ακινησία τον έσωσε, καθώς ο μακελάρης πίστεψε ότι τον είχε σκοτώσει. Από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου επέστρεψε, δήλωσε ότι νιώθει ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, και παράλληλα θρηνεί καθώς επτά από τα εννέα άτομα της παρέας του έπεσαν νεκρά.

Σκληρός τζιχαντιστής ο μακελάρης του Reina

Μόνο η τυπική επιβεβαίωση έλειπε για το ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης και αυτή ήρθε με ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους για την ανάληψη της ευθύνης, μέσω της υπηρεσίας διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram.

Οσο για τον δράστη (φωτό), από τις εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και την έρευνα προκύπτει ότι είναι νεαρός από το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν ή την περιοχή Ξινγιάνγκ της ανατολικής Κίνας. Αναλυτές κάνουν λόγο για σκληρό και αποφασισμένο δράστη. «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του Χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί» αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», οι Αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ θεωρούν πιθανό ο δράστης να συνδέεται με τον πυρήνα του ISIS που διέπραξε την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι τον Ιούνιο.

Η αστυνομία διένειμε θολή φωτογραφία του υπόπτου από υλικό που έχει από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί αρκετά άτομα, που ίσως σχετίζονται με την επίθεση. Δέχτηκε ωστόσο, παράλληλα, τη διαμαρτυρία Καζάκου επιχειρηματία, ονόματι Ραμαζάν Ισάν, επειδή ιστοσελίδα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο δράστης. Ο θιγόμενος επιχειρηματίας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ιστοσελίδας. Σε ό,τι αφορά τον νεαρό άντρα που αναζητείται, εκτιμάται ότι είναι περίπου 25 ετών και σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας Αμπντουλάχ Αγκάρ, είναι αποφασισμένος, πιστός, ειδικός σε θέματα χρήσης όπλων και τόσο ψύχραιμος, ώστε να φέρνει σε πέρας την αποστολή του χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

Τέλος, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της επίθεσης, που έγιναν γνωστές χθες, ο δράστης πήγε με ταξί στο Ορτάκιοϊ, όπου βρίσκεται το κλαμπ, έχοντας ξεκινήσει από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου. Δεν έφτασε, όμως, με το ταξί έως την είσοδο του κλαμπ. Αποβιβάστηκε και περπάτησε περί τα 10 λεπτά, ενώ πλησιάζοντας την είσοδο, σήκωσε το όπλο του και τράβηξε τη σκανδάλη, ρίχνοντας νεκρούς τον αστυνομικό και τον φύλακα της πόρτας. Επέλεγε δε, όπως λένε οι μαρτυρίες, να χτυπά τα θύματά του πάνω από τη μέση, ώστε να είναι βέβαιος για τον θάνατό τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα