Τα πρόσωπα της τραγωδίας στην Τουρκία – Οκτώ συλλήψεις για το μακελειό

Καθώς περνούν οι ώρες, στο φως της δημοσιότητας έρχονται και νέα στοιχεία για τα θύματα του μακελειού στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι περισσότεροι ήταν τουρίστες που επέλεξαν το συγκεκριμένο κλαμπ για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.

Μακελειό στο «Reina»: Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριγέτ, οι τουρκικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 8 υπόπτων για σχέσεις με τρομοκρατία. 

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 69. Στην ανακοίνωση του, το ISIS αναφέρει πως στόχος της επίθεσης ήταν κέντρο όπου «οι χριστιανοί γιορτάζουν την γιορτή των αποστατών».
Μακελειό στο «Reina»: Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους - Media
Είναι η πρώτη φορά που στην Κωνσταντινούπολη μια τρομοκρατική επίθεση στρέφεται σε ένα κλαμπ της εμβέλειας του Ρέινα που είναι σύμβολο του δυτικού τρόπου ζωής και της υψηλής κοινωνίας. Η φήμη του κλαμπ έχει προ ετών ξεπεράσει τα σύνορα της Τουρκίας και οι περισσότεροι που επισκέπτονται την Πόλη θα περάσουν έστω για μια βραδιά από εκεί. Κυρίως η διεθνής τζετ σετ.

Το μακελειό σημειώθηκε ενώ οι αρχές είχαν επιβάλλει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς του ερχομού του Νέου Έτους. Οι δρόμοι προς την πλατεία Ταξίμ ήταν αποκλεισμένοι από νωρίς χθες το απόγευμα όπως και σε άλλα σημεία της πόλης.

Μάλιστα κατά μήκος της παραλιακής οδού, όπου βρίσκεται το κλαμπ, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα τις τελευταίες δύο μέρες. Οι δρόμοι που περνούσαν μπροστά από αστυνομικά τμήματα ήταν αποκλεισμένοι γιατί είχε διαπιστωθεί πως οι βομβιστές του Ντολμάμπαχστε, της τελευταίας πολύνεκρης επίθεσης στην έξοδο του ποδοσφαιρικού αγώνα είχαν αποβιβαστεί δια θαλάσσης σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κλαμπ, στην συνοικία Μπεμπέκ.

enikos

topontiki

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα