Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Στη δημοσιότητα έδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές μια νέα σειρά από φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά, που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

 

 

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές, το απόγευμα της Κυριακής, δημοσιοποίησαν φωτογραφίες από έλεγχο διαβατηρίων ενός άλλου άνδρα, που θεωρούσαν ως βασικό ύποπτο για το μακελειό, ωστόσο αργά τη νύχτα τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο φερόμενος ως δράστης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στην ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και όχι τρομοκράτης.

 

Συλλήψεις 8 ατόμων από τις τουρκικές αρχές

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, τo Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γα το μακελειό στο Reina της Κωνσταντινούπολης με ανακοίνωσή του.

«Στη συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου οι Χριστιανοί γιορτάζουν τις διακοπές του αποστάτη» αναφέρει η ανακοίνωση των τζιχαντιστών κάνοντας ευθεία αναφορά στους Χριστιανούς και τις γιορτές.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ  σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη οκτώ υπόπτων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα, σύμφωνα με τη Hurriyet.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα