Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Την ευθύνη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά ανέλαβε το ISIS. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα russiatoday η τρομοκρατική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο τρομοκράτης «είναι μαχητής του ISIS».

Σε ανακοίνωση που αρχικά έδωσε στη δημοσιότητα στα αραβικά και τα τουρκικά, ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες».

Στο μεταξύ, ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της επίθεσης στην ντισκοτέκ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Το απόγευμα της Κυριακής οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός ατόμου που υποτίθεται ότι ήταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης. Όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

ΗΠΑ: Δεν είχαμε πληροφορίες για επικείμενη επίθεση στο κλαμπ Reina

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν απεικονίζουν τον δράστη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν. Μάλιστα, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας που απεικονίζεται πήγε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία.

Έπειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης είναι 25 ετών. Μιλούσε σπασμένα τουρκικά, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως φώναζε «Αλαού Ακμπάρ». Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως είτε κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν είτε από το Κιργιστάν αλλά δεν ξέρουν ακόμη το όνομά του.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών και εκτέλεσε τα θύματά του, πυροβολώντας τους από κοντινή απόσταση, πολλούς στο κεφάλι και περισσότερες από μια φορές!

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες από την αρχή «έβλεπαν» τον ISIS πίσω από την επίθεση. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο ύποπτος είναι μέλος του Ανατολικού Τουρκεστάν του ISIS, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουν το όνομά του ή την ακριβή εθνικότητα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είχε πει ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. Ομως τα τουρκικά μέσα, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα