Κωνσταντινούπολη: Τα θύματα της επίθεσης στο Reina

Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Γης ήταν συγκεντρωμένο στο κοσμοπολίτικο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης για να γιορτάσει το νέο έτος, όταν πραγματοποιήθηκε η αδίστακτη επίθεση.

Στους 39 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών, με την πλειοψηφία αυτών, όπως φαίνεται να μην είναι Τούρκοι πολίτες αλλά υπήκοοι άλλων χωρών.

Οι αριθμοί των θυμάτων που προέρχονται από διάφορες χώρες δεν έχουν εξακριβωθεί, σύμφωνα όμως με την βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης κα. Σελίνα Ντογκάν, από τα 39 θύματα, 11 είναι Τούρκοι, 24 υπήκοοι άλλων χωρών και 4 δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να αναγνωριστούν.

Δύο από τα θύματα είναι Ινδοί, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Σούσμα Σουαράι:

“Έχω δυσάρεστα νέα από την Τουρκία. Χάσαμε δύο Ινδούς στην επίθεση της Κωνσταντινούπολης. Ο πρέσβης μας πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για εφτά πολίτες Σαουδικής Αραβίας ανάμεσα στα θύματα γίνεται λόγος στα διεθνή Μέσα.

Η εφημερίδα “al-Riyadh” παραθέτει δηλώσεις του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις οποίες περίπου δέκα Σαουδάραβες έχουν τραυματιστεί, ενώ τονίζει ότι το προξενείο συνεργάζεται με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών.

Δύο πολίτες του Λιβάνου έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους στην αιματηρή επίθεση, σύμφωνα με τους συγγενείς τους. Η οικογένεια του Ελία Ουαρντινί, δήλωσε στην τηλεόραση New TV του Λιβάνου, ότι ενημερώθηκε επίσημα για το θάνατό του.

Ο Χεϊκάλ Μουσαλέμ, ένας άλλος Λιβανέζος, είναι επίσης, μεταξύ των θυμάτων σύμφωνα με την οικογένειά του.Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ανέφερε ότι αρκετοί Λιβανέζοι είναι μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας αναφέρθηκε σε 3 νεκρούς συμπατριώτες του, σύμφωνα με το BBC, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός Γαλλο-Τυνήσιου.

Για δύο νεκρούς Τυνήσιους έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ένας από τους δύο είναι ο προαναφερθείς Γαλλο-τυνήσιος.

Σύμφωνα με τον Βέλγο ΥΠΕΞ ένας Βέλγος τουρκικής καταγωγής επίσης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του μακελάρη.

Νεκρή επίσης είναι μία 18χρονη γυναίκα από το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα