Πυροβολισμοί σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης

Τουλάχιστον δύο τραυματίες από επίθεση με πυροβολισμούς σε τζαμί στα βόρεια της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, σημειώθηκε πριν από μερικά λεπτά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες για το συμβάν δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν και δυο τραυματίες.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πυροβολισμούς σε τζαμί που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, το DHA αναφέρει πως το συμβάν σημειώθηκε στα βόρεια της ευρωπαϊκής πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Δύο είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες, με τις πληροφορίες να δίνονται με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με το turkhabergazetesi.com, ο δράστης πυροβόλησε με ένα κυνηγετικό όπλο, με τις αστυνομικές Αρχές να εξετάζουν το οπτικοακουστικό υλικό από κοντινές κάμερες ούτως ώστε να καταφέρουν να τον συλάβουν.

Επιπρόσθετα αναφέρει πως βρέθηκαν ίχνη μολύβδου από τους πυροβολισμούς στο τζαμί, ενώ οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι πως το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με πολιτικά κίνητρα.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη το σημείο της επίθεσης

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Reina

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται πριν ακόμη προλάβουμε όλοι να... συνέλθουμε από την πολύνεκρη τραγωδία στο πασίγνωστο club Reina, που βρίσκεται στον Βόσπορο.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο δράστης, φορώντας στολή Άγιου Βασίλη για να περάσει απαρατήρητος, έφτασε έξω από το Reina και αφού σκότωσε έναν αστυνομικό που στεκόταν κοντά στην πόρτα και έναν πολίτη, μπήκε στη ντισκοτέκ και άνοιξε πυρ κατά του κόσμου! Ήταν τέτοιος ο πανικός που επικράτησε, που κάποιοι πήδηξαν στο Βόσπορο για να μπορέσουν να σωθούν!

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που έχουν καταγραφεί σε video λίγα λεπτά μετά το μακελειό και ενώ ακόμη η αστυνομία δεν είχε φτάσει στο σημείο.

Ένας άνδρας φαίνεται στο video που ανέβηκε στο twitter να είναι πεσμένος στο έδαφος, ενώ εκείνος που καταγράφει τα πάντα δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πηγή: rt.com

Μακελειό κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι στη Βραζιλία

Ένας ένοπλος εισέβαλε πυροβολώντας σε ένα σπίτι, κατά τη διάρκεια πάρτι για τον εορτασμό έλευσης του νέου έτους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε. Το δολοφονικό αυτό συμβάν έγινε χθες αργά ...
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα