Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη: Ένοπλος εισέβαλε σε κλαμπ

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 69 τραυματίστηκαν - οι 4 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον πολιτών που γιόρταζαν την έλευση του Νέου Έτους μέσα στο νυχτερινό κέντρο Reina στη συνοικία Ορτακιόι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε επίσης ότι έχουν αναγνωριστεί οι 21 από τους νεκρούς και ότι 15 ή 16 εξ αυτών είναι ξένοι υπήκοοι.

Ο Σοϊλού τόνισε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης διαφεύγει τη σύλληψη. Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες που είχαν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης νωρίτερα, κατά τις οποίες ο ένοπλος είναι νεκρός.

Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν έως και 700 άνθρωποι, κατά αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου και διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές, κατά πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Άλλες πληροφορέις αναφέρουν πως ο δράστης που φορούσε κοστούμι του Αη Βασίλη ενώ πυροβολούσε ούρλιαζε στα αραβικά.

Την επίθεση καταδίκασε η προεδρία των ΗΠΑ, ενώ συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό εξέφρασαν ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ και η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στο σκοτάδι ακόμη οι έρευνες

Οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
“Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος, απάντησε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση.
“Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν τις πληροφορίες καθώς αυτές, γίνονται γνωστές από την έρευνα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τσίπρας

Τα βαθιά συλλυπητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον τουρκικό, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μετέφερε το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Γιασάρ Τσεβίκ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

topontiki

Αυτή είναι η 19χρονη από το Ισραήλ που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Reina

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για ένα από τα θύματα της Κωνσταντινούπολης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα