Αυτή είναι η 19χρονη από το Ισραήλ που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Reina

Μία ισραηλινή έφηβος είναι μεταξύ των θυμάτων στην επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά την Πρωτοχρονιά σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.


Το θύμα από το Ισραήλ αναγνωρίστηκε ως η 19χρονη Λίαν Ζαχέρ Νάσερ, από την πόλη Τίρα.

Ο πατέρας της Νάσερ δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Walla πως είχε προτρέψει την κόρη του να μην ταξιδέψει στην Τουρκία, λόγω των πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα. «Εκείνη επέμενε να πάει επειδή και οι φίλοι της ήταν εκεί» είπε. Προτού χάσει την επαφή με την κόρη του, είπε, πως «κατάφερε να μας στείλει μερικές φωτογραφίες από εκεί ενώ μας έγραψε πόσο πολύ κρύωνε».

Νωρίτερα την Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε επιβεβαιώσει πως μεταξύ των θυμάτων ήταν μία γυναίκα από το Ισραήλ, χωρίς να αναφέρει το όνομά της.

Επιβεβαίωσε επίσης πως άλλη μία νεαρή Ισραηλινή, η 18χρονη Ro'a Mansour, τραυματίστηκε στην επίθεση, προσθέτοντας πως ήταν σε σταθερή κατάσταση.
<p>Πηγή φωτό: Times of Israel</p>
Ο Sufjan Μανσούρ, ο πατέρας της, δήλωσε στην εφημερίδα Haaretz, πως αφότου έμαθε για την επίθεση, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του. «Αλλά στις 6 το πρωί απάντησε και μου είπε πως είχε τραυματιστεί από πυροβολισμούς στο κάτω μέρος του σώματός της και πως είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο».

Η Νασέρ και η Μανσούρ ήταν στο νυχτερινό κέντρο μαζί με άλλες δύο κοπέλες από το Ισραήλ . Μία από τις δύο κοπέλες μίλησε στο Channel 2 μετά την επίθεση, λέγοντας στον τηλεοπτικό σταθμό: «Δεν είδα τι συνέβη, αλλά άκουσα τους πυροβολισμούς. Ήμασταν πολύ κοντά. Κρύφτηκα στην κουζίνα μαζί με μερικούς ακόμη και μείναμε εκεί σιωπηλοί για αρκετή ώρα».

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας που διοργάνωσε το ταξίδι των τεσσάρων Ισραηλινών δήλωσε στο Channel 2  νωρίτερα πως κατευθυνόταν προς το νοσοκομείο «για να δει την κατάσταση των γυναικών».

Η Τουρκία είναι κορυφαίος προορισμός για τους Ισραηλινούς, με δεκάδες χιλιάδες να επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο.

Times of Israel

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα