Γνωστός δημοσιογράφος της Τουρκίας συνελήφθη για τα tweets του

Στη σύλληψη ενός εκ των σπουδαιότερων δημοσιογράφων της χώρας προχώρησαν οι τουρκικές αρχές για tweets που θεωρήθηκαν επικριτικά για την Τουρκική Δημοκρατία και για άρθρα του στην στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο λόγος για τον Αχμέτ Σικ, ο οποίος το 2014 έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Τύπου UNESCO/Guillermo Cano, κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο Twitter μηνύματα υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet επέκρινε τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Να σημειωθεί ότι ο Αχμέτ Σικ έχει, ήδη, προφυλακιστεί για έναν χρόνο (2011-2012) κατηγορούμενος για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon. Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει έρευνα για τις σχέσεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στο βιβλίο του «Ο στρατός του Ιμάμη», που εκδόθηκε το 2011, είχε, μάλιστα, αποκαλύψει ότι οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν έρθει σε συμφωνία με την παρούσα Κυβέρνηση για συνεργασία σε όλα τα μέτωπα.

«Συνελήφθην. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στον λογαριασμό του.

enikos

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα