Χιλή: Μόνο υλικές ζημιές προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός

Ένας ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών ταρακούνησε χθες Κυριακή τη νότια Χιλή, ωθώντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή μεγάλες ζημιές στην περιοχή, η οποία προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Ο σεισμός ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να ξεχάσουν τα σχέδιά τους για τα Χριστούγεννα: οι κάτοικοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με τα πόδια, με αυτοκίνητα, ακόμη και με άλογα, προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, παρά την καταρρακτώδη βροχή κατά τόπους, αφού είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. «Δεν είχαμε φοβηθεί τόσο ποτέ πριν στη ζωή μας», παραδέχθηκε η Ντενίς Αλβαράδο, κάτοικος της πόλης Κεγιόν, στο νησί Κιλοέ, έναν τουριστικό προορισμό στην περιοχή Λος Λάγος, βορειοδυτικά της Παταγονίας.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής (ONEMI) ακύρωσε την εντολή εκκένωσης των παραθαλάσσιων περιοχών και ήρε την προειδοποίηση για σεισμικά κύματα τρεις ώρες αφότου καταγράφηκε ο σεισμός, διαβεβαιώνοντας τους περίπου 5.000 ανθρώπους που είχαν σπεύσει να απομακρυνθούν πως μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα