Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο

Νεκρός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι εφημερίδες «Guardian» και «Dailymail», ένας άνδρας στο Μιλάνο της Ιταλίας, η περιγραφή του οποίου φαίνεται να ταιριάζει με αυτήν του 24χρονου Τυνήσιου που αναζητείται από τις γερμανικές αρχές για το μακελειό με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία είναι "χωρίς αμφιβολία" ο Τυνήσιος ύποπτος, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, ο θάνατός του οφείλεται σε ανταλλαγή πυροβολισμών τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με αστυνομικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό «Sesto San Giovanni» του Μιλάνο. Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο. Ο άνδρας τράβηξε όπλο και αφού φώναξε «Αλλάχ ου Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) άνοιξε πυρ. Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στην κατοχή του υπήρχε εισιτήριο αμαξοστοιχίας από τη Γαλλία.

Οι ιταλικές αρχές προτίμησαν να μη δώσουν δημοσιότητα στο περιστατικό μέχρι να διαπιστώσουν την ταυτότητα του ενόπλου και το αν τελικά είναι αυτός που καταζητείτο στη Γερμανία. Για την υπόθεση η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα στη Ρώμη. Εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Γερμανίας δήλωσε πως οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ιταλικές.θμό του Μιλάνου.

 

Λανθασμένος συναγερμός στη Δανία

Νωρίτερα, υπήρξε η πληροφορία ότι η αστυνομία της Δανίας τον είχε εντοπίσει στην πόλη Άαλμποργκ, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε. Ειδικότερα, η Daily Mail ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Άαλμποργκ, στο βόρειο τμήμα της Δανίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε δοθεί οδηγία στους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Ο Ανίς Άμρι καταζητείται για τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 56 στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα