Βερολίνο: Ήρωας ο Πολωνός οδηγός - Πάλευε με τον δράστη την ώρα της επίθεσης

Ηρώας ο άτυχος 37χρονος οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον τρόμο στο Βερολίνο.Σύζυγος και πατέρας ενός παιδιού.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Ούρμπαν ήταν ζωντανός την ώρα που το φορτηγό ξεκίνησε να πέσει, με 65 χλμ, πάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Πάλεψε με τον δράστη για να του πάρει το τιμόνι από τα χέρια. Και αυτό, εκτιμάται, πως ήταν η αιτία που οι νεκροί δεν ήταν πολλοί περισσότεροι από 12. Την ώρα της μάχης, ο τρομοκράτης έβγαλε μαχαίρι. «Πρέπει να υπήρξε μάχη» λέει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας

Ο Ούρμπαν ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός 17χρονου αγοριού. Την τελευταία φορά που μίλησε με τη γυναίκα του, της υποσχέθηκε πως θα επέστρεφε μέχρι Πέμπτη για να προετοιμάσουν τα δώρα ενόψει Χριστουγέννων. Η σύζυγός του, Ζουζάνα, αμέσως μόλις έμαθε τα τραγικά νέα ξεκίνησε για τη Γερμανία. Η κατάστασή της όμως δεν ήταν τέτοια για να αναγνωρίσει τη σορό του άνδρα της. Μαζί της ήταν ένας συγγενής της. Εκείνος ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναγνώρισης.

Ο  Zurawski ξάδελφος του οδηγού  μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης μετέφερε μέρος των όσων συζήτησε με την αστυνομία, ενω περιέγραψε τις φωτογραφίες που είδε από το άψυχο σώμα του ξαδέρφου του όταν κλήθηκε να το αναγνωρίσει.

«Η αστυνομία μου έδειξε μια φριχτή φωτογραφία του... Το πρόσωπό του είχε μώλωπες και είχε κοπεί με μαχαίρι» είπε στα ΜΜΕ.

« Η αστυνομία με ενημέρωσε πως, επίσης, έφερε τραύμα από όπλο… ήταν μελανιασμένος, γεμάτος αίματα ωστόσο προσπάθησε να αρπάξει το τιμόνι από τα χέρια του απαγωγέα του. Προσπάθησε να σώσει τον κόσμο...» συνέχισε στη δήλωσή του ο Zurawski.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Telegraph, το τραύμα από όπλο που έφερε ο οδηγός του λεωφορείου είναι στο κεφάλι και είναι εκείνο που του στοίχησε τη ζωή, λέγοντας πως οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία πιστεύουν πως η κακή κατάσταση που βρέθηκε η σορός του Πολωνού οδηγού σημαίνει πως ο ίδιος πάλεψε με νύχια και με δόντια ώστε να αποτρέψει τον μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που στέρησε τη ζωή σε 12 άτομα.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινείται και η σημερινή γερμανική εφημερίσα Bild, η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές, γράφει πως ο Πολωνός οδηγός πρέπει να ήταν ζωντανός την ώρα που ο μακελάρης του Βερολίνου «σκορπούσε» θάνατο στην γερμανική πρωτεύουσα, με τον Πολωνό να προσπαθεί να αποτρέψει τον δράστη να συνεχίσει το έγκλημά του.

Ο άτυχος 37χρονος ήταν ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας, που ξεκίνησε για να μεταφέρει ατσάλι στο Βερολίνο. Έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα το απόγευμα της Δευτέρας (19.12.2016). Αλλά τον καθυστέρησαν στην παράδοση και δεν μπόρεσε να πάρει αμέσως το δρόμο της επιστροφής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα