Λευκό τριαντάφυλλο άφησε η Μέρκελ στον τόπο της επίθεσης στο Βερολίνο

Ένα λευκό τριαντάφυλλο άφησε στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία έφτασε στο σημείο το μεσημέρι της Τρίτης συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και τον Υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν ντυμένη στα μαύρα ως ένδειξη πένθους για τους 12 αδικοχαμένους ανθρώπους και ήταν εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη.

"Πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα", είχε δηλώσει νωρίτερα  η καγκελάριος. "Θα ήταν λυπηρό αν αποδεικνυόταν ότι η επίθεση έγινε από πρόσφυγα που ζήτησε άσυλο στη Γερμανία", τόνισε η καγκελάριος, προσθέτοντας: "Λυπηρό θα ήταν και για όλους εκείνους που καθημερινά βοηθούν και στηρίζουν εθελοντικά τους πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο στη Γερμανία. Πώς μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι στην ηρεμία μιας χριστουγεννιάτικης αγοράς λαμβάνει χώρα αυτή η αποτρόπαια πράξη; Όμως εμείς δεν θα αλλάξουμε τρόπο ζωής", υπογράμμισε η κα.Μέρκελ.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα