Αρνείται την εμπλοκή του στο μακελειό του Βερολίνου ο άνδρας που συνελήφθη

Mυστήριο παραμένει πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα με το φορτηγό, που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο.

Ο άντρας που σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία οδηγούσε το φορτηγό και το έριξε με 60 χλμ την ώρα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, αρνείται προς το παρόν κάθε ανάμειξη με το περιστατικό

Στο μεταξύ «επίθεση» χαρακτήρισε το συμβάν ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το περιστατικό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ήταν επίθεση», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και σημείωσε ότι μόνο ορισμένα από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί ενώ 18 από τους 48 συνολικά τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ ανέφερε παράλληλα ότι ένα από τα θύματα φέρει τραύμα που όπως όλα δείχνουν προήλθε από πυροβολισμό, ωστόσο το όπλο αυτό δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Αναφερόμενος στον άνδρα που κρατείται και ανακρίνεται είπε ότι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση. Τόνισε επίσης ότι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το Πακιστάν και διευκρίνισε ότι η διαδικασία χορήγησης ασύλου δεν είχε ολοκληρωθεί. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το όνομά του δεν ήταν καταχωρημένο σε βάση δεδομένων με λίστα υπόπτων για τρομοκρατία. Τέλος, ανέφερε ότι κανείς από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη με τον τρόπο που γνωρίζουμε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα