Γνωστός στη γερμανική αστυνομία ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο

Ο οδηγός που φέρεται να οδήγησε το φορτηγό του σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων χθες Δευτέρα ήταν ένας 23χρονος πακιστανός μετανάστης, δήλωσε σήμερα στο Reuters γερμανική πηγή ασφαλείας.

Ο ύποπτος είχε φθάσει στη Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν γνωστός στην αστυνομία για μικροαδικήματα που είχε διαπράξει και χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα, είπε η πηγή.

Διέμενε σε έναν ξενώνα για πρόσφυγες στο κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν το αεροδρόμιο του Tempelhof, πρόσθεσε η πηγή.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον οδηγό, τον συνοδηγό, αλλά και το φορτηγό με το οποίο έγινε η επίθεση. Αυτό που γνωρίζουμε για τον οδηγό, με κάθε επιφύλαξη, είναι ότι μετά την επίθεση εγκατάλειψε το όχημα και συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία. Για την ταυτότητά του έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό ότι είναι Πακιστανός, 23 ετών, ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα Νάβετ Μπ., εισήλθε στη Γερμανία το 2015 μέσω Πάσαου.

Στον εν λόγω καταυλισμό, που ας σημειωθεί είναι ο μεγαλύτερος της πρωτεύουσας με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πραγματοποίησαν το πρωί έφοδο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ανέκρινε τέσσερις πρόσφυγες, αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις.

Όσον αφορά τώρα την νταλίκα, εικάζεται ότι εκλάπη από τον οδηγό και ότι το δεύτερο άτομο που βρέθηκε μετά την επίθεση νεκρό μέσα στην καμπίνα ήταν ο πολωνός επαγγελματίας, ο οποίος οδηγούσε το όχημα, και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε πέσει θύμα απαγωγής. Η νταλίκα είχε πολωνικές πινακίδες και σύμφωνα με δήλωση του πολωνού ιδιοκτήτη της σε πολωνικά ΜΜΕ εκλάπη χθες κατά τις 4μμ τοπική ώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα