Μέρκελ για την τραγωδία στο Βερολίνο: Θα υπάρξει τιμωρία τόσο σκληρή όσο επιτρέπει ο νόμος

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά την επίθεση με νταλίκα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

«Το έγκλημα αυτό θα διελευκανθεί και θα υπάρξει τιμωρία τόσο σκληρή όσο επιτρέπει ο νόμος. Η χώρα είναι ενωμένη και θρηνεί. Δεν θέλουμε να ζούμε με τον φόβο του κακού να παραλύει τις ζωές μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και παραδέχτηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ σημείωσε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη.

Επιπλέον η κα Μέρκελ ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με τις υπόλοιπες αρχές προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από την επίθεση.

Αργότερα θα μεταβεί στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Ο Ομπάμα «διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τη Γερμανία στις έρευνές της», είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα