Ανάληψη ευθύνης για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Η οργάνωση τα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK) που είναι παρακλάδι του PKK, ανέλαβαν την ευθύνη  για την διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως οι εκρήξεις (μια από βομβιστή αυτοκτονίας και μια από παγιδευμένο όχημα)  σημειώθηκαν σε μια περιοχή έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας και  άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 38 νεκρούς και 155 τραυματίες.

Δύο μέλη των TAK "διενήργησαν με σχολαστικότητα τη διπλή ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο στάδιο Vodafone Arena και το (πάρκο) Macka", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

"Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση", πρόσθεσαν οι TAK.

Η TAK πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο μελών της που πραγματοποίησαν την επίθεση "τις επόμενες ημέρες".

Η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση έκανε λόγο για έναν απολογισμό "σχεδόν 100 νεκρών αστυνομικών και εκατοντάδων άλλων που τραυματίστηκαν" κατά τη διπλή επίθεση.

Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος: για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο (28 νεκροί), για μια επίθεση στην πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου (34 θάνατοι) και για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (11 νεκροί).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, δήλωσαν πηγές της προεδρίας.

Παράλληλα, σε δήλωσή του είχε δηλώσει πως στόχος της επίθεσης ήταν να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.

"Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες", είχε πει χαρακτηριστικά.

Το κείμενο που αναρτήθηκε από την οργάνωση:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα