Εκτακτο: Ισχυρές εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη. 15 οι νεκροί

p>Τουλάχιστον 13 είναι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Al Jazeera: «15 αστυνομικοί είναι νεκροί»

Το Reuters αναφέρει ότι οι νεκροί είναι 13, ενώ το τουρκικό Al Jazeera υποστηρίζει ότι είναι 15 και πως ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθεί

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 23 και εκδηλώνονται φόβοι ότι μπορεί να φτάσουν τους 50
Τρομερή μαρτυρία

«Ήταν σαν κόλαση. Οι φλόγες έφταναν στον ουρανό. Έπινα τσάι στο καφέ δίπλα στο τζαμί », δήλωσε ο Ομέρ Γιλμίζ, ο οποίος εργάζεται ως καθαρίστης στο τζαμί Ντολμά Μπαχτσέ που βρίσκεται κοντά και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω από τα τραπέζια και οι γυναίκες άρχισαν να κλαίνε. Οι οπαδοί έπιναν τσάι στο καφενείο και αναζήτησαν καταφύγιο. Ήταν φρικτό»...

Οι θανάσιμες επιθέσεις στην Τουρκία φέτος
20 Αυγούστου: Σε δεξίωση γάμου – 30 νεκροί στην περιοχή Γκαζιάντεπ

30 Ιουλίου: 35 Κούρδοι νεκροί από επίθεση του τουρκικού στρατού

29 Ιουνίου: 41 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk

13 Μαρτίου: 37 νεκροί από παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσαν Κούρδοι βομβιστές αυτοκτονίας στην Αγκυρα

17 Φεβρουαρίου: 28 νεκροί σε επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι στην Αγκυρα

00:14 Στο PKK οι υποψίες λέει Τούρκος δημοσιογράφος

Ο Ερντάλ Γκιουβέν, Τούρκος δημοσιογράφος, μιλώντας στον Guardian εξηγεί: "Οι πρώτες υποψίες στρέφονται στο PKK (σ.σ. Εργατικό Κουρδικό Κόμμα) ή σε μια συγγενή οργάνωση την ΤΑΚ, τα οποία στοχεύουν πάντα αστυνομικούς και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες επιθέσεις στην Άγκυρα. Ο άλλος ύποπτος το "Ισλαμικό Κράτος", επιτίθεται αδιάκριτα. Δεν τους νοιάζει αν θα σκοτωθούν πολίτες. Αυτή η επίθεση μοιάζει να στρέφεται αποκλειστικά κατά της αστυνομίας."

Το τουρκικό CNN αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος και φθάνει τους 23

Η έκρηξη που οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα σημειώθηκε σήμερα από ποδοσφαιρικό στάδιο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ώρες μετά τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο δίπλα στο γήπεδο της Μπεσίκτας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η έκρηξη σημειώθηκε, δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου με την Μπούρσασπορ

 

 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διακρίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά έξω από το στάδιο.

 

Αστυνομικοί φαίνεται πως είναι οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν στην έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δήλωσε ότι η έκρηξη δείχνει να οφείλεται σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε λίγο...

Τουρκία: Στη Βουλή η πρόταση για τις υπερεξουσίες του Ερντογάν

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα