Επίθεση στο Γερμανικό Προξενείο στο Αφγανιστάν. Τραγικός απολογισμός

Για αρκετούς νεκρούς και τουλάχιστον 84 τραυματίες κάνει λόγο η αφγανική αστυνομία ως αποτέλεσμα της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το Γερμανικό Προξενείο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι που βρίσκονταν στο κτιριακό συγκρότημα έχουν διασωθεί, ανακοίνωσε ο αστυνομικός διοικητής της τοπικής περιφέρειας χθες.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο χώρο της έκρηξης, καθώς και ότι ουπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την επίθεση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών. Η περιοχή θα αποκλειστεί μέχρι το πρωί και οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά το ξημέρωμα.

Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν σε ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση διαπράχθηκε ως αντίποινα για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα