Ομάδα των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για το λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Φράξια των Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε νοσοκομείο της πόλης Κουέτα, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 60 ανθρώπους, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα ενώ δεκάδες δικηγόροι και δημοσιογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για να θρηνήσουν τον επιφανή δικηγόρο Μπιλάλ Κασί, πρόεδρο του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από ενόπλους λίγες ώρες νωρίτερα.

Σε γραπτή δήλωσή του, εκπρόσωπος της φράξιας Τζαμάατ-ουρ-Αχράρ υποστηρίζει ότι άνδρες της οργάνωσης δολοφόνησαν τον Κασί και στη συνέχεια στοχοθέτησαν το πλήθος που είχε συρρεύσει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός του.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες. Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς, το Reuters και το Associated Press τοποθετούν τον αριθμό σε 63, ενώ το κινεζικό πρακτορείο Xinhua νωρίτερα μετέδιδε ότι 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πολλές δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα της ταραχώδους επαρχίας του Μπαλουχιστάν, όπου έχουν έντονη δράση οι Ταλιμπάν, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά αυτονομιστικά κινήματα.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες η Κουέτα έχει «χτυπηθεί» από μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων εναντίον δικηγόρων.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα