Υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο οι περισσότεροι Σκωτσέζοι

Με ποσοστό 53% υπέρ έναντι 47% κατά, οι Σκοτσέζοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκε η πλειοψηφία στη Σκοτία.



Ειδικότερα, ενώ οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ κατά 52% έναντι 48%, οι Σκοτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής κατά 62% έναντι 38% κατά, αποτέλεσμα που για την σκωτσέζα πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον μετέβαλε άρδην το πολιτικό τοπίο όσον αφορά την ενδεχόμενη απόσχιση της Σκοτίας.



Στην ερώτηση εάν θα προτιμούσαν να μείνουν στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε την παραμονή στο Ηνων. Βασίλειο και μόλις το 37% απάντησε ότι προτιμά η Σκοτία να γίνει ανεξάρτητο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Την περασμένη Δευτέρα, η Στέρτζον διεμήνυσε ότι ξεκινά προετοιμασίες για να τεθεί εκ νέου θέμα ανεξαρτησίας της Σκοτίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.
megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα