Γαλλία: O δράστης της σφαγής είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του στο διαδίκτυο

Την πρόθεσή του να σφαγιάσει «ανθρώπους μέσα σε εκκλησία», είχε εκφράσει μέσω υπηρεσίας μηνυμάτων, ο Αντέλ Κερμίς, ο δράστης της σφαγής στο Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ λίγο έξω από την Ρουέν.

Ο 19χρονος δράστης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της L' Express, είχε ανεβάσει ηχητικό μήνυμα στο λογαριασμό του στον ιστότοπο Telegram, τον οποίο ακολουθούν πάνω από 200 άτομα, στο οποία ανέφερε χαρακτηριστικά «Παίρνεις ένα μαχαίρι, πας σε μια εκκλησία και σφαγιάζεις κόσμο. Κόβεις ένα - δυο κεφάλια και τελείωσε.»

Ο νεαρός δράστης έλεγε, επίσης, στους ακολούθους του πως στη φυλακή είχε γνωρίσει έναν ιμάμη ο οποίος του είχε δώσει ιδέες για μια τέτοιου είδους επίθεση.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί πως μια μέρα πριν από την σφαγή, είχε ανακοινώσει πάλι μέσω Telegram, πως «κάτι μεγάλο ετοιμάζεται» και είχε ζητήσει από τους ακολούθους του να το διαδώσουν, δίνοντας μάλιστα σαφείς οδηγίες.

«Θα σας ενημερώσω 3-4 λεπτά πριν και όταν αυτό συμβεί, εσείς θα το διαδώσετε αμέσως», είχε πει, υποννοόντας πως θα τους στείλει φωτογραφίες ή βίντεο και προσφέροντας μέχρι και ανταμοιβή για όσους μοιράζονταν την πράξη του.

Ο δράστης, εν τέλει, ειδοποίησε το πρωί της Τρίτης για  την επικείμενη επίθεση του, χωρίς ωστόσο να προλάβει να «εφοδιάσει» άμεσα με οπτικοακουστικό υλικό τα υπόλοιπα μέλη του ιστότοπου.

Καταγεγραμμένος και ο δεύτερος δράστης

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος δράστης του φονικού στην εκκλησία της Νορμανδίας ονομάζεται Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν, είχε γεννηθεί στη Γαλλία και ήταν 19 ετών.

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου.

Οι δυο τους πραγματοποίησαν την επίθεση στην εκκλησία, στην περιοχή Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ λίγο έξω από την Ρουέν, στη διάρκεια πρωϊνής λειτουργίας σφαγιάζοντας έναν ηλικιωμένο ιερέα και παίρνοντας ως ομήρους τρεις καλόγριες και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα