Είμαι Γερμανός, φώναξε ένας από τους ύποπτους της επίθεσης. Βίντεο

Είμαι Γερμανός! ακούγεται να φωνάζει ένας εκ των υπόπτων της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου σε βίντεο που κυκλοφόρησε τα τελευταία λεπτά, ενώ, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε υβριστική έκφραση για τους ξένους—«παλιοξένοι», σε ελεύθερη απόδοση—και ότι φορούσε στρατιωτικού τύπου αρβύλες.



Στο μεταξύ στο Μόναχο έχουν μεταβεί ειδικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ πάνω από την πόλη πετούν πολλά ελικόπτερα της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία επιβαίνουν ελεύθεροι σκοπευτές.

Την ίδια ώρα οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έθεσαν την αστυνομία της σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, ειδικά για την προστασία μαζικών εκδηλώσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται απλά για «αντίδραση στα γεγονότα του Μονάχου».

Αυτοκτόνησε ένας από τους δράστες; (22:26)

Το γερμανικό περιοδικό Focus επικαλείται γερμανικές πηγές και αναφέρει ότι ο ένας από τους δράστες αυτοκτόνησε και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.


Επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία (22:25)

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρούμε ότι υπάρχουν μέχρι τρεις δράστες
Κρατούσαν πυροβόλα όπλα
Δεν έχουν απομακρυνθεί από την πόλη οι δράστες
Δεν μπορώ να σας δώσω άλλες πληροφορίες

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα (22:24)

• Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.

• Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων. Πηγή κοντά στην αστυνομία μιλά για έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

• Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλά για πολλούς δράστες, ωστόσο ουδείς έχει συλληφθεί έως τώρα.  Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρονται σε τρεις υπόπτους, οπλισμένους με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

• Οι αρχές απομακρύνουν πολίτες, πελάτες και εργαζόμενους, από το εμπορικό κέντρο Olympia. Πιστεύεται ότι ακόμη κρύβονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

• Η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία μετέδωσε ότι το Μόναχο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

• Ισχυρές δυνάμεις της  αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για μια ευρεία επιχείρηση σε «πολλές» περιοχές του Μονάχου.

• Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος ευθύνεται για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά την επίθεση που έκανε ένας έφηβος πρόσφυγας με τσεκούρι σε τρένο.

• Άγνωστα είναι και τα κίνητρα των δραστών.

• Έχουν διακοπεί όλες οι συγκοινωνίες στην πόλη—των λεωφορείων, των τρένων και των τραμ. Έκλεισε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και απομακρύνθηκαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.
• Το εμπορικό κέντρο Olympia βρίσκεται δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, όπου ο Μαύρος Σεπτέμβρης είχε πάρει ομήρους και κατόπιν σκοτώσει 11 ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.

efsyn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα