Ατατούρκ: Πατέρας πήγαινε να σώσει το γιο του από τον ISIS

Μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης ήταν και ένας Τυνήσιος στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος είχε πετάξει προς την Τουρκία για να σώσει τον γιο του, ο οποίος έχει προσχωρήσει στον ISIS.

Ο ταξίαρχος Fathi Bayoudh, ο οποίος ήταν μεταξύ των 43 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είχε σκοπό να μεταβεί στη Συρία, προκειμένου να πείσει τον γιο του να εγκαταλείψει τον ISIS. Την είδηση του θανάτου του Bayoudh επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας.

Ανώτερη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξε ότι ο Bayoudh ταξίδεψε στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να συναντήσει τον γιο του, ο οποίος εντάχθηκε στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας πριν από λίγους μήνες μαζί με την κοπέλα του, και να τον πείσει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του. Η πηγή μετέφερε, επίσης, πως ο γιος του Badoudh βρίσκεται υπό κράτηση από τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία.

Το κράτος της Τυνησίας αποτελεί πρότυπο δημοκρατικής μεταρρύθμισης στον αραβικό κόσμο, μετά την εξέγερση του 2011 κατά του τότε προέδρου Zine El Abidine Ben Ali. Ωστόσο, αποτελεί μια εκ των κυριότερων πηγών στρατολόγησης μαχητών για τις ισλαμιστικές στρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Κυβερνητικά στελέχη της Τυνησίας εκτιμούν ότι περισσότεροι από 3.500 Τυνήσιοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν ταχθεί στις υπηρεσίες του ISIS και άλλων οργανώσεων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη -μερικοί εκ των οποίων, μάλιστα, κατέχουν και διοικητικές θέσεις.

Η είδηση του θανάτου του Bayoudh ήρθε την ώρα που έχουν ξεκινήσει οι κηδείες κάποιων εκ των θυμάτων, ενώ οι τουρκικές αρχές παραμένουν σε συναγερμό και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ του μακελειού στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ». Μάλιστα, έχει επιβληθεί απαγόρευση στα Μ.Μ.Ε. να προβάλουν οποιαδήποτε πληροφορία πλην όσων έχουν κυκλοφορήσει επίσημα από την τουρκική κυβέρνηση.

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα