Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας της Κοξ! Παγκόσμιος θρήνος

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως “ολόκληρη η οικογένεια των Εργατικών και ολόκληρη η χώρα, είναι σοκαρισμένη και θρηνεί για την τραγική δολοφονία της Τζο Κοξ".

Μεταξύ άλλων αναφέρει ακόμα πως “η Κοξ πέθανε κάνοντας το δημόσιο καθήκον της στην καρδιά της δημοκρατίας μας, ακούγοντας και εκπροσωπώντας τους ανθρώπους τους οποίους είχε εκλεγεί να υπηρετεί”.



“Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ερωτήματα για να απαντηθούν για το πώς και γιατί πέθανε. Αλλά προς το παρόν όλες οι σκέψεις μας είναι με τον Μπρένταν, σύζυγο της Τζο και τις δύο κόρες τους”, σημειώνει ακόμα.
Καταδίκη από την αντιπρόεδρο του Britain First

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ακροδεξιού, εθνικιστικού κινήματος Britain First της Βρετανίας Τζέιντα Φράνσεν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ, παίρνοντας αποστάσεις από την ενέργεια αυτή.

Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι ο δράστης φώναξε το σύνθημα "Britain First", δηλαδή "Πρώτα η Βρετανία", πριν πυροβολήσει την Κοξ, η πληροφορία αυτή, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Το Britain First αυτοχαρακτηρίζεται στον ιστότοπό του "πατριωτικό πολιτικό κόμμα και οργάνωση άμυνας δρόμου".

Η Φράνσεν χαρακτήρισε "απολύτως βδελυρή" την επίθεση σε βάρος της Κοξ. "Σοκαριστήκαμε ακούγοντας αυτές τις πληροφορίες, όπως και όλοι οι άλλοι", συνέχισε, αφήνοντας κατόπιν να εννοηθεί ότι το σύνθημα "Πρώτα η Βρετανία" είναι πολύ συνηθισμένο και χρησιμοποιείται ευρέως από τους υποστηρικτές του Brexit.

Ντέιβιντ Κάμερον: Τραγωδία ο θάνατος της Κοξ

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας έκανε λόγο «για τραγωδία» ενώ ανάλογο μήνυμα ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter και ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 



"Σοκαριστική η απόπειρα δολοφονίας της βουλευτού του @UKLabour Jo Cox. Το μίσος και ο εθνικισμός είναι κοινοί εχθροί των λαών μας”, ήταν η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Νάιτζελ Φάρατζ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια

Γιούνκερ: Σοκαρισμένος με την επίθεση

Αντιδράσεις στα social media

Ο κόσμος του Twitter δίνει τα συλλυπητήρια του στον χαμό της Τζο Κοξ, με το όνομά της να έχει μπει στα “trends”του κοινωνικού δικτύου. Πολλοί ήταν αυτοί που την θαύμαζαν και στήριζαν το έργο της. Ο χαμός της ήταν ένα πλήγμα για ένα κομμάτι της Βρετανίας.

Jo Cox

cnn

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα