Κωνσταντινούπολη: Τέσσερις συλλήψεις για τη βομβίστική επίθεση

Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το πρωί την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 36, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση είχε ως στόχο λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς και σημειώθηκε εν ώρα αιχμής, γύρω στις 8:35 το πρωί, στην περιοχή Βεζνετσιλέρ. Επτά από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι τέσσερις είναι πολίτες. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πόλης, τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπλο του χτυπήματος ήταν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικά. Όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan, το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο και ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, όμως οι υποψίες των τουρκικών Αρχών έχουν στραφεί στους κούρδους αντάρτες του PKK, οι οποίοι συνηθίζουν να στοχοθετούν τις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν είναι γνωστό αν οι τέσσερις συλληφθέντες συνδέονται με κάποια κουρδική οργάνωση.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το αστυνομικό λεωφορείο αναποδογύρισε και κατέληξε να στέκεται στην οροφή του.

Πολλά ΙΧ που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καταστράφηκαν, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη κοντινού ξενοδοχείου, το οποίο ευτυχώς ήταν κλειστό.

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας το 2016.

 

skai

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα