Εκκενώθηκε αεροσκάφος της Korean Air Lines στο αεροδρόμιο του Τόκιο

Τον τρόμο βίωσαν oi 319 επιβάτες και το πλήρωμα πτήσης της Korean Air, όταν εντοπίστηκε καπνός στον αριστερό κινητήρα του αεροπλάνου και διατάχθηκε η εκκένωση του. Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν φωτιά στον κινητήρα.

Η κινητοποίηση των υπεύθυνων του αεροδρομίου Χανέντα στο Τόκιο ήταν άμεση. Επιβάτες και πλήρωμα κατέβηκαν από το αεροπλάνο και πυροσβεστικά οχήματα μπήκαν στον διάδρομο και ψέκασαν με ειδικό αφρό το σημείο.

Το Boeing 777 της Korean Air Lines προετοιμάζονταν ν' απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο όταν εντοπίστηκε ο καπνός στον αριστερό του κινητήρα. Οι αρχές έκλεισαν προσωρινά το αεροδρόμιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο της χώρας και έβαλαν τις ειδικές τσουλήθρες στις θύρες εξόδου για να βγουν επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ενώ διαθέτει δύο κινητήρες Pratt & Whitney (PW4000). Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, παρά το γεγονός ότι 30 επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ στην Ιαπωνία.

Το αναφερόμενο αεροδρόμιο εξυπηρετεί περίπου 550 πτήσεις ημερησίως, διακινώντας 75 εκατ. επιβάτες, ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

" target="_blank">newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα