Βρέθηκε το εμβόλιο που θα θεραπεύσει την παιδοφιλία;

Επιστήμονες στη Σουηδία έχουν ξεκινήσει μια κλινική έρευνα με σκοπό να καταπολεμήσουν την παιδοφιλία. Η έρευνα πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης και έχει ως στόχο να αποτρέψει τους παιδόφιλους να δράσουν βάσει της σeξουαλικής ορμής που μπορεί να έχουν για κάποιο παιδί.

Η κλινική έρευνα περιλαμβάνει τον εμβολιασμό με ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο. Το φάρμακο αυτό σταματά την παραγωγή της τεστοστερόνης, με τους ερευνητές να ελπίζουν πως έτσι θα μειωθούν οι σεξουαλικές ορμές των αντρών που «πάσχουν» από παιδοφιλία.

Στην κλινική δοκιμή συμμετέχουν 60 άντρες οι οποίοι παρουσίασαν τάσεις παιδοφιλίας και όταν το διαπίστωσαν ζήτησαν βοήθεια από γιατρό.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε  ένα πρόγραμμα ως προληπτικό μέσο για τους άντρες που εμφανίζουν παιδοφιλικές τάσεις, ώστε, σε πρώτη φάση, να αποτρέψουμε τη σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και ψυχίατρος Κρίστοφερ Ραλμ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα