Κύμα καύσωνα πλήττει την Ινδία - Πάνω από 100 οι νεκροί

Οι πιο θερμοί μήνες στην Ινδία είναι οι Μάιος και Ιούνιος, ωστόσο φέτος ο καύσωνας έκανε νωρίς την εμφάνισή του. Οι αρχές προχώρησαν σε κλείσιμο των σχολείων, ενώ σταμάτησαν οι κατασκευές στους δρόμους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην επαρχία Τελινγκάνα, όπου 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μετεωρολογικής υπηρεσίας στην Τελινγκάνα, κ. Ρέντι, στην εν λόγω επαρχία σημειώθηκε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τον Απρίλιο, με το προηγούμενο να έχει σημειωθεί το 2006.

Ο κ. Ρέντι εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο αριθμός των νεκρών στην Τελινγκάνα μπορεί να αυξηθεί, ενώ έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στην γειτονική Οντίσα, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα σχολεία στην εν λόγω επαρχία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 26 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι και το Πακιστάν, το οποίο πέρυσι υπέφερε από τις υψηλές θερμοκρασίες, προετοιμάζεται για μια πιθανή επανεμφάνιση του καύσωνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανοίξει 500 κέντρα που θα προσφέρουν καταφύγιο και κρύο νερό σε ανθρώπους, σε περίπτωση που χτυπήσει και πάλι ο καύσωνας.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα